Patás Pajtás Közhasznú Egyesület

Lovasterápia évértékelő 2012!

2012. március közepétől indítottuk el a lovasterápiás foglalkozásokat a lovardában, a Patás Pajtás Közhasznú Egyesületen-keretein belül. Kicsit nehézkesen indultunk az elején, különféle technikai problémák miatt.
Csak két kisgyerek kezdett heti rendszerességgel jönni. Ditta nevű terápiára kiképzett lóval kezdtük a foglalkozásokat, a gyerekeknek nagyon hamar kedvencévé vált, azonban betegsége miatt ideiglenesen pihentetni kényszerültünk. Szerencsére addigra érkezett két tarka csodapaci, a tinker Napsugár és a póni Szofi. Barna- és fekete-fehér foltjaik, nyugodtságuk, gyerekszeretetük, gyorsan népszerűvé tették őket.

Fedeles lovarda híján, az időjárás miatt többször kisebb pihenőkre kényszerültünk, de a gyerekek kedvét és a lovak iránti szeretetét, nem tudta befolyásolni és rendületlenül jártak kedvenceikhez. Augusztus második felétől tovább nőtt kisebb-nagyobb lovasaink száma és tanév/óvodaév kezdésre jó pár gyerkőccel, és egy fiatal felnőttel folytattuk tovább a terápiákat egészen az év végéig. Szép hosszú őszünk volt szerencsére, így a legtöbben egész novemberig élvezhették a lovaglás örömeit. Két gyerkőcről külön említést tennék (gyógypedagógia fejlesztésen vesznek részt), aki a tél, néha zord időjárása ellenére is rendszeresen és kitartóan látogatták négylábú barátaikat. Előfordult