TáncoLÓ Mesék tábor

2019-06-17 - 2019-06-21

Elsősorban kisiskolás és terápiás gyermekeknek ajánljuk ezt a tábort. Várjuk azon gyermekek érdeklődését is, akik nehézséggel/zavarral küzdenek a beszéd/nyelv, a tanulás vagy a figyelem terén.


A tábor lebonyolításában közreműködik : 
Rohár Alexandra a Széchenyi Egyetem gyógypedagógia tanszék tanára , gyógypedagógus, logopédus , néptánc oktató. táncházak és gyerekjátszóházak szervezője .
Horváthné Presits Orsolya : rajztanár , Magyar Műhely Iskola tanára. Életének szerves része a furulyázás, néptánc , és népművészet .
Valamint a szokott csapat : Kriszti , Regi , Krisztián és a diák segítők .

Ebben a táborban a gyermekek a mesék világán keresztül ismerkedhetnek meg különböző kézműves technikákkal, ügyességi és logikai játékokkal, néptánc elemekkel és a lovaglás, lovas élet, lovak körüli munkák rejtelmeivel.
Minden nap más mese szereplőinek bőrébe bújva, a dráma és színjátszás eszközeit segítségül hívva, játékos keretek között fejlesztjük a gyermekek beszéd- és nyelvi képességeit, kézügyességüket, mozgáskoordinációjukat, a figyelem, emlékezet és problémamegoldó képességüket. A gyermekek motivációját, önbizalmát nagymértékben növeli a mesék eljátszása, a szereplők ruháinak, tulajdonságainak magukra öltése. Az eszközök, kellékek elkészítése, változatos használata közben a nagy- és finom mozgások ügyesednek.
A moldvai tánctanulás nemcsak a ritmikus, összerendezett mozgássorok elsajátításához járul hozzá, hanem közösségformáló, hagyományőrző szerepet is betölt, amely tovább mélyíthető a közös zenélések és éneklések alkalmával.
Az ügyességi, logikai és stratégiai játékok elősegítik a csoportban történő együttműködést és a drámajátékok lehetőséget nyújtanak a sokrétű, kreatív önkifejezésre.
A tábor heti és napi szintű következetes tematikus felépítése olyan biztonságos légkört teremt a gyermekek köré, amely garantálja, hogy élményekkel gazdagon, feltöltődve és felfrissülve zárják a hetet.

Programok ( a teljesség igénye nélkül )
mesehallgatás/mesefeldolgozás/mesemondás;
moldvai tánctanulás;
közös éneklés és zenélés ritmushangszerekkel;
sok lovaglás, lovak közreműködésével játékok
lovak körüli munkák;
ügyességi játékok;
logikai, stratégiai játékok;
kézműves foglalkozások;
drámajátékok;
színjátszás
térképes kincskeresés lóháton
fürdés
kirándulás


A tábor 8-16 óra között lesz megtartva ( dolgozó szülők 7.30 - ra is hozhatják a gyerekeket, és 16.30-kor vihetik el , ezt kérjük előre jelezni ) Ellátás : tízórai , ebéd és uzsonna .
A táborban tudás szerint oktatjuk lovaglásra a gyerekeket , lovas tudás nem feltétel.
Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével , és 30 % előleggel lehetséges . Jelentkezési lapot e-mailben vagy messengeren tudunk küldeni .
Érdeklődni : Schubkégel Krisztina : 70-6053922 vagy cercerus@gmail.com