TáncoLÓ Mesék tábor

2020-06-29 - 2020-07-03

TáncoLÓ Mesék tábor , lovakkal  !
Ebben a táborban a gyermekek a mesék világán keresztül ismerkedhetnek meg különböző kézműves technikákkal, ügyességi és logikai játékokkal, néptánc elemekkel és a lovaglás, lovas élet, lovak körüli munkák rejtelmeivel. Lovaglás és lovakkal való foglakozás .
A tánctanulás, közös tánc, nemcsak a ritmikus, összerendezett mozgássorok elsajátításához járul hozzá, hanem közösségformáló, hagyományőrző szerepet is betölt, amely tovább mélyíthető a közös zenélések és éneklések alkalmával.
Az ügyességi, logikai és stratégiai játékok elősegítik a csoportban történő együttműködést és a drámajátékok lehetőséget nyújtanak a sokrétű, kreatív önkifejezésre.
A tábor heti és napi szintű következetes tematikus felépítése olyan biztonságos légkört teremt a gyermekek köré, amely garantálja, hogy élményekkel gazdagon, feltöltődve és felfrissülve zárják a hetet.
Elsősorban kisiskolás gyermekeknek ajánljuk ezt a tábort.
Programok:
lovaglás,  ló ápolás, fürdetés, ló szépségverseny
moldvai tánctanulás;
közös éneklés és zenélés ritmushangszerekkel, minden körülöttünk lévő tárgyat felhasználva zenekart alapítunk
ügyességi játékok;
logikai, stratégiai játékok;
kézműves foglalkozások: fonás, szövés , nemezelés, kavics festés,szélcsengő természetes anyagokból ,ékszer sörényből , korongozás, faragás.
drámajátékok;
színjátszás
fürdés
kirándulás
A tábort vezeti Horváthné Presits Orsolya ,a Magyar Műhely iskola tanára , rajztanár . Orsi életének szerves része a Népművészet , a furulya , néptánc, és kézművesség . A lovas programokat a lovardai edzői vezénylik le ..
A táborban tízórai , ebéd és uzsonna lesz . 8-17 óra között várjuk a kisiskolás gyerekeket 6-12 éves kor között .
A táborba jelentkezni , illetve érdeklődni Schubkégel Krisztina : 70-6053922 ( nyitvatartási időben ) , jelentkezni felelősségnyilatkozat kitöltésével és 30 % foglaló befizetésével lehetséges .