Volt egyszer egy vadnyugat , avagy az apacsok nyomában

2020-07-20 - 2020-07-24

Joe papa a vadnyugat hőse ballag lován a kocsma felé , míg Fekete Hiú ( z ) indián törzsfőnők meg nem látja Joe papa gyönyörű musztáng lovát . Indián vére azonnal forrni kezd , és csatakiáltással hívja a törzset , a büszke indián harcosokat ,akik a közeli erdőből ( amúgy is kissé vágott szemüket még keskenyebbre húzva ),a járókelők potenciális skalpját veszik szemügyre: "odanézz Éles Penge micsoda dús haj "... Joe papa sem rest , hatlövetű díszes puskájával a levegőbe lő , próbálja ő is hívni az övéit , akik rögvest kigurulnak a kricsmi ajtaján, tüzes vízzel meghintve a bámészkodókat, és próbálnak western lovaik hátára mászni . Fekete hiúz indián törzsfő megvetvén a tüzes vizet , amúgy is széles ajkát még lejjebb biggyesztve, megvetően nézi a sápadt arcú társaságot . Joe papa látván a csata jövőbeni sorsát , úgy dönt kicsit gravitációval fenyegetett bandáját sebes vágtára kényszeríti és menekülőre fogja egyenlőre a dolgot. Aki látja hasát fogja. Fekete Hiúz és büszke törzse szintén , ezért nem is képesek az üldözésre , későbbre halasztják a dicső ló rablást..

Volt egyszer egy vadnyugat , avagy az apacsok nyomában tábor .
Kalandvágyó lovasainkat várjuk ebbe a táborba , hiszen egész héten kalandozunk , és játékosan , lóháton , gyalogosan vetélkedünk .
A régi vadnyugat mindenki fantáziáját megmozgatja , hát még akkor ha résztvevők is vagyunk , és visszaröppenünk a cowboyok és indiánok közé .
A táborozók western hősökké , és apacs törzsekké alakulnak , és meg fognak vívni a győzelemért , ami másképp alakul majd mint a történelemben .
Sok lovaglással, természetről, lovakról, tűzrakásról, élelmiszerek (termések, bogyók gyűjtögetéséről), indián sátorépítésről, mesékről, szellemvilágról, dobkészítésről, és mindenekelőtt sok lovaglásról fog szólni ez a tartalmasan eltöltött pár nap!

A táborban mindennap játékos, de hatékony tanulás lesz a lovakról, lovak körüli munkákról. Éjszaka és nappal is lesz kaland! Meglepjük a hegyen tanyázó ellenséget, elfoglaljuk sátraikat és bátorság próbán is részt veszünk! Az indián törzsek, és a cowboyok egész héten vetélkednek majd egymással (tűzrakás, sátorépítés, ló festés, bátorság próba, élelemszerzés, csatakiáltás, fejdíszkészítés)! Utolsó este tábortűz. Csillag les, állati hangok felismerése, kalandjáték .
Lesz kézműves foglakozás, fürdés, vízibomba csata, térképes nyom és kincskeresés, ló szépségverseny. Megtanuljuk felismerni az állatok nyomait , hangjait , élőhelyét .
Indiánok és cowboyok csatája , aki a legtöbb indián lovat elrabolja , az öreg törzsfőnök jutalomban részesíti . Aki a cowboyok lovát megjelöli tollakkal, festékkel sok pontot szerez .
A programokból egy kis ízelítő:
- rodeó verseny
- lasszózás
- western lovaglás
- western show
- ügyességi verseny ( hordókerülés, malac fogás, lasszó, párbaj stb )
- western ranch megvédése az indiánok támadásától ( csata furfanggal és ügyességgel )
- aranyásás
- célbalövés
- kézműves program
- country tánctanulás
-tábortűz
-kirándulás
A tábor bentlakósan és bejárósan is lehetséges! Bejárós tábor 8-16 óra között lesz!

Étkezés: teljes ellátás a bentlakásos táborban (vegetáriánus étkezést, vagy bármi egyéb diétát, betegséget, kérem előre jelezni),Tízórai , ebéd , uzsonna a bejárós táborban.
Jelentkezni: 30 % előleg befizetésével,a jelentkezési lap kitöltésével, a létszám beteléséig lehet. Az előleg orvosi igazolással lefedett betegség esetén lehetséges,a jelentkezési lapon írt feltételekkel.
Ajánlott 7 éves kortól , felső korhatárral nem bajlódunk .

Érdeklődni: Schubkégel Krisztina: 70-605-3922 vagy cercerus@gmail.com, illetve személyesen.
Videók táborainkról a Krisztina Lovasudvar YouTube csatornáján .
Fotók a honlapon , illetve a Krisztina lovasudvar facebook csoportjában .