Lovakkal a világ körül BETELT !!!

2021-07-19 - 2021-07-23

Olyan a világon a sok nép, mint egy tarka takaró sokszínű foltjai.
Érdekes emberek, néha furcsa szokások, különböző fajtájú lovak, színes népi játékok.
Szeretnénk nektek, kedves táborozóink bemutatni pár népet, akik bizony használják is a lovakat, együtt élnek, éltek velük, és meg fogsz lepődni, milyen furcsa dolgokat is csinálnak lóháton. Bemutatjuk nektek lovas hagyományaikat, népi és lovasjátékaikat, kézműves és népi művészetüket, dalaikat, különleges ételeiket.
Hétfőn kezdünk természetesen a magyarokkal, a hunokkal, honfoglalással : lovasíjászkodunk, vívunk, rovásírást tanulunk, sámánokkal táncolunk, és magyar módra üljük meg lovainkat. Elmeséljük nektek a híres lovas harcmodort , ki is próbáljuk .
Kedden következzen a vadnyugat, az indián szokások, játékok, tárgyak: fejdíszt készítünk, lesz térképes nyomkeresés, szőrén lovaglás, ló rablás , totem , gyöngyök , fejdíszek.
Szerda a türkmén és mongol ( kaukázusi ) népeké, ahol hamarabb lovagolnak, mint járnak a gyerekek, hátára fektetve patkolják a lovat, ha nem eszik a teve, hegedülnek neki, van aranyszínű ló és még lehetne sorolni a furcsábbnál furcsa dolgokat. Megrendezzük a mongol derbyt .
Csütörtök a sivatagé és a gyönyörű arab lovaké (kik azok a berberek, milyen lovaik vannak, milyenek az arab lovak, vajon mit esznek ezek a lovak a sivatagban, milyen a híres arab solymászat ( látogatást teszünk egy igazi solymásznál ), henna festés, és a sivatag hajója.
Péntek Anglia, és az angol lovaké a főszerep, tudod e milyen a falkavadászat, miért a telivér lovak versenyeznek a galoppon, tudod e hol található a fehér ló. Rendezünk egy galopp versenyt , készítünk lovainknak angol pudingot .

A héten sok vetélkedő és jétkos feladaton keresztül ismertetjük meg a világot a gyerekekkel.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, gyere el hozzánk, és vegyél részt egy sok lovaglással és játékkal tarkított héten, ahol játékosan tanulhatsz a világról, természetről, lovakról.Mindennap érdekes , interaktív előadés lesz . Rendezünk ló szépségversenyt, megfürdetjük lovainkat , kézművesedünk , és rengeteget lovagolunk .Téképes kincskeresés , bátorságpróba .
A tábor lehetséges BENTLAKÁSSAL ( csak megfelelő bentlakásos létszám esetén ) illetve BEJÁRÓS ( 8-16 ) formában is. A táborban bentlakással teljes ellátás van, bejárásnál reggeli otthon , és uzsonna zárja az ellátást!
Jelentkezni a létszám beteléséig lehetséges, 30 % előleg befizetésével, ami csak orvosilag igazolt betegség, és bizonyos feltételek esetén adható vissza.
Korhatár: 6-107
Időpont:
Jelentkezni, információ a lovarda nyitvatartási idejében : Schubkégel Krisztina:70-6053922 vagy cercerus@gmail.com vagy személyesen.
A táborokról és a lovardáról képek a facebook csoportban ( a tagságot kérni kell ,mi jóváhagyjuk ) , illetve a Krisztina Lovasudvar YoouTube csatornáján .