Hegymászás

2012-05-27 -

Kedves Lovasaink, Szülők ,Tesók ,Érdeklődők !

2012.május 27 vasárnap,másnap sem munka ,sem iskola? Aktív (nem lovas), hanem hegymászós, túrázós napot tervezünk Ausztriába, a Rax Alpokba , Gutensteiner -Alpokbaés a Schneebergre !

Útvonal: Hegyeshalom- Hohe Wand-Gutensteiner Alpok-Schneeberg
Étkezés: a menedékházban van étel-ital fogyasztási lehetőség, de lehet cipelni is. Amit mindenképpen hozni kell a batyuban: személyenként 0.5-1 liter folyadék - lehetőleg tiszta víz, csoki vagy valamilyen édesség, vitamin (nem sok - pár szem gyümölcs)

Úticucc: a busz mindent elvisz tehát legyen benne mindenkinek egy váltás száraz ruha és tartalék cipő ebben lehet utazni is, csak akkor át kell öltözni a parkolóban. A hegymászó nem szégyenlős és ez nem divatbemutató! Amiben a hegyet kell megtámadni: 

 A LÉNYEG: Előszőr megnézzük a Hohe Wandon az alpesi virágoskertet, és egy fémből épített úton elérhető, szakadék felé magasodó kilátót(Skywalk).Majd fakultatívan megmászunk egy klettersteigeot (vasalt utat).Itt, aki nem szeretné teljesíteni ,lent maradhat a menedékházban ,(ahol van alpesi állatkert,játszótér,virágoskert stb) látnivaló . Innen autóbusszal tovább megyünk a Gutensteiner Alpokba, a Rudolf-Decker steighoz,ami egy könnyű ,létrás-láncos út ,gyönyörű kilátással,barlanggal, bárki számára teljesíthető .Utolsó állomásunk a Schneeberg és ott a Sebastian vízesés. A Wöllering steig(tériszony kizáró ok) kivételével ,a többi útvonal könnyű, és bárki számra teljesíthető . Hétfőre guggolós horgászversenyre és tekepartira ne ígérkezzetek el. Esetleg hason fekve nézőnek. A túra 2012.05.27.-kén kerül megrendezésre, természetesen jó idő esetén.

Várható költsége 5000,-Ft , csak a busz költség és autópályadíj kérdése! Indulás várhatóan 6.-kor a lovardából . 10 éven aluli gyerekekhez szülői felügyelet szükséges (persze vannak kivételek, ezt külön megbeszéljük )

Jelentkezni a létszám beteléséig lehet 3000,-Ft előleggel Schubkégel Krisztinánál 06-70-318-96-55 vagy személyesen!