Kirándulás ,Ausztria Raxi Alpok

2013-05-20 -

Kirándulás Ausztriába a Raxi Alpokba ! ( 2013.05.20 )

 A Raxalpe a magyar-osztrák határtól alig egy órányira, Alsó-Ausztria déli részén, a Semmering síterep szomszédságában terül el. A minden oldalról meredek sziklafalakkal határolt fennsík átlagos magassága 1600-1800 méter között húzódik, legmagasabb pontja a 2007 méter magas Heukuppe.
A természetjárók körében rendkívül kedvelt, hiszen a gyönyörű hegyvidéki táj, gazdag növény- és állatvilág már egy hétvégi kirándulás keretében is új erővel tölt fel mindenkit, és kiragad a hétköznapok taposómalmából. Több mint száz jelölt turistaösvény, köztük számtalan sziklamászó hely és via ferrata útvonal található itt, végtelen számú változatát kínálva a hegytömb bejárásának. A fennsíkon számos hegyi fogadó és menedékház A túra könnyű, mindenki számára teljesíthető, a nehezebb szakasza szabadon választható!

Felvonóval fogunk felmenni a Rax platóra, ahol egy körsétát teszünk, ami nagyon könnyű, de csodálatos látvánnyal kecsegtet! A Rax platón a következő pontokat érintjük, illetve járjuk be : Ottohaus - Jakobskogel 1736 méteres csúcsát, érintjük ,majd rövid szünet után egy csodálatos panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érkezünk a Preiner Wand 1738 méteren álló keresztjéhez. Itt megpihenve az alattunk elterülő völgyek alpesi hangulatú falvainak látványa mellett fogyaszthatjuk el csúcs csokijainkat, majd a Höllentál Aussicht (1620) következik, ahonnan belátjuk az egész Höllental völgyet , végül Ottohaus menedékház . Itt csapat ketté válik , egyik része felvonóval megy ,másik része a Hadsteigen ereszkedik le az autóbuszhoz .

 Felvonó ára ( felnőtteknek : hegy – völgymenet : 18,50, csak hegymentet : 10,70 , gyerekeknek 6-9 éves : hegy-völgy menet : 10,40, csak hegy:7,20, 10-15 éves : hegy és völgymenet :12,20, csak hegy : 8,40 euro ) Aki klettersteigen jön lefelé , lehetőleg ne legyen erősen tériszonyos , de ez is teljesíthető átlagosan sportos erőnléttel , nem kell hozzá semmi extra felszerelés !

A túra autóbuszos utazással kerül megrendezésre, a lovardából indulunk, és oda is érkezünk vissza! Indulás : 2013.05.20. 6.30 , érkezés KB 19 óra ! Az autóbusz ára előre láthatóan: 6000 ft , ezen összeg befizetésével lehet a létszám beteléséig, de legkésőbb 2013.05.15-ig jelentkezni !Jöhetnek családok ,barátok ,de gyerekeket is szívesen elvisszük és felügyelünk rájuk ! Minden korosztályt szeretettel várunk !