Szabadon idomító kurzus kezdőknek

2016-03-03 - 2016-04-21

Kedves Lovasok ! 


A lovardábanhamarosan ismét újraindul a parelli kurzus, melyre sok szeretettel várunkminden kedves érdeklődőt, aki szeretne mélyebb kapcsolatot kialakítani egyáltala választott lóval/kedvenc vagy saját lovával. Aki szeretne magabiztosabbáválni a lovakkal, lovak körül végzett munkában, aki szeretné jobban megérteniés megismerni a lovak lelkét, viselkedését.

A PatParelli által kifejlesztett módszer megismerése és elsajátítása minden lovatkedvelő, lóval foglalatoskodó ember számára ajánlott.

Ennek segítségévelpontosabb betekintést nyerhetünk a lovak mindennapjaiba, megismerjüktestbeszédüket, jelzéseiket, egymással való kommunikációjukat, és megtudhatjuk,emberként mindezt hogyan alkalmazzuk. Sok esetben félreértelmezzük a lovakegymás közti vagy felénk küldött jelzéseit, a kurzus során azonban megtanuljukfelismerni, és megfelelően kezelni azokat.

Nem miképezzük a lovat, hanem nyelvük használata mellett, születésüktől fogva meglévőtudásukat hozhatjuk felszínre ló és lovas párosának teljesítményeként.

A lovasakkor tud jól együtt dolgozni a lovával, ha a kapcsolatukban megfelelőegyensúlyban van a tisztelet és a bizalom. Egyik oldalra sem billenhet el amérleg. Ha a ló, több tiszteletet érez, mint bizalmat, félni kezd. Ha ezfordítva igaz, könnyen elszemtelenedik.

Ezt azegyensúlyt állítja helyre a természetes idomítás módszere. Pat Parelli nevéhezfűződő technika nyelve csupa olyan szót használ, ami a lovak mozdulataitutánozza.

Az alaptudáselsajátításához hét leckét kell megismernünk. Ezt a ?hét játék? nevű alapsortkell lónak és lovasának elsajátítania, hogy továbbléphessenek az összetettfeladatok felé.

Nincs mégegy ehhez hasonló program a világon, amely módszerrel ilyen messzire el lehetnejutni a lovak kiképzésében - állítják sokan azok közül, akik már valamennyireis megismerkedtek a Parelli-programmal.

Pat Parellia következőképpen jellemzi az említetteket saját szavaival: "Amennyibenlenne rá lehetőségem, akkor mindenkit megtanítanék a lovak gondolkodásmódjáralelkük megértése érdekében, hogy többen rendelkezzenek azzal a képességgel,amely lehetővé teszi számukra, hogy azt csináljanak lovukkal, amit csakszeretnének, úgy, hogy közben megnyerik szívüket és lelküket!"

 

Mindenki egyáltala lefoglalt, kiválasztott lóval fog foglalkozni a kurzus során.A kurzus 2 hónapig tart .

Saját lóval is lehet csatlakozni a csoporthoz !

Jelentkezés,információ Krisztinél 70-6053922 vagy cercerus@gmail.com vagy facebookon Néhány vélemény és beszámoló előző kurzuson résztvevőktől :


Fördős Fanni :

Rengeteget tanultam a parelli kurzuson. Mind a módszerről mind arról hogy megértsem a lovak viselkedését és könnyebben kommunikálhassak velük. l Marcin rengeteg változást látok onnan nézve ahonnan kezdtük. Türelmet és kitartást tanulhattam tőle és ezekre szükségem is volt . És persze a csapat is szuper volt ! 


Stuksza Bianka :

És is nagyon köszönök mindent . Nagyon jó volt CSerit megismerni igazán !! És úgy érzem Cseri számára már nem csak egy vagyok a sok lovas közül hanem Valaki akit szeret és nem felejt el !! Nagyon sokat tanultam !! És hasznosítani is fogom a jövőben !! Csapat pedig minden jó tulajdonsággal felruházható !! És nagyon remélem A folytatáson újra együtt tanulunk !! 

Axnix Irina :

Nagyon szépen köszönöm hogy bekerülhettem a csapatba! Mélyebb rálátást kaptam a parellire! Legyőztem a szőrén lovaglástól félelmemet  Megismerhettem sok fantasztikus embert!Köszönöm mindenkinek a segítséget . Köszönöm a tanítást , és a többieknek is akik a kurzuson részt vettek,mert szerintem mindenki hozzájárul az életünkhöz akivel találkozunk . Remélem hamarosan  találkozunk ismét Addig is mindenkinek sok Lószerencsét !