Kirándulás Ausztriába Ötscher - Tomauer Nemzeti Park

Kedves Lovasaink, Szülők ,Tesók ,Érdeklődők !


 A túra időpontja 2016.április 30 szombat , másnap sem munka ,sem iskola !
Aktív (nem lovas), hanem hegymászós, túrázós napot tervezünk Ausztriába, 
az Ötscherg Tormauer Nemzeti parkba !


Útvonal: Hegyeshalom- Parndorf- Schwehat-Wienerbruck ( 230 km )
Étkezés: a menedékházban van étel-ital fogyasztási lehetőség, de lehet cipelni is. Amit mindenképpen hozni kell a batyuban: személyenként 0.5-1 liter folyadék - lehetőleg tiszta víz, csoki vagy valamilyen édesség (nem sok - pár szem gyümölcs)
Úticucc: a busz mindent elvisz tehát legyen benne mindenkinek egy váltás száraz ruha és tartalék cipő ebben lehet utazni is, csak akkor át kell öltözni a parkolóban. A hegymászó nem szégyenlős és ez nem divatbemutató! Amiben a hegyet kell megtámadni: mindenkinek személyre szóló kényelmes és megfelelő méretű hátizsák ( Túrabakancs vagy kényelmes magas szárú lábat tartó cipő (nem szandál és nem félcipő!). Esőkabát (legyen könnyű és valóban vízálló, nem árt, ha olyan kapucnija van amit a szél nem fúj le a fejedről - lehet hajpántot hozni). Egy melegebb pulcsi. Tartalék póló 1+1 db!. Napszemüveg, könnyű sapka és kesztyű - ebből azt visszük fel ami éppen kell. (Nem szégyen a szobamérlegen megmérni a cuccot - a túra jellege nem indokolja, hogy 2 kilónál több legyen a hátizsák) 
A LÉNYEG: 
Az összekészülődés után megkezdjük vadregényes túránkat ,Ausztria egyik legszebb és leghíresebb szurdokjába az Ötschergrabenbe . A szurdok könnyen járható , jól kiépített ! Alíg negyedórás séta után érjük el az első meseszép vízeséseket. Kisebb ? nagyobb hidakon átérve balról csodás fenyves , jobbról pedig a Lassinfall vízesésben gyönyörködhetünk a jól kiépített pihenő helyen . Szűk sziklakapuk , a méregzöld , hol türkiz patak felett fapallókon átkelve, kb másfél óra alatt érjük el az Ötscherhias menedékházat , ahol pihenünk, és evés ? ivás közben csodálhatjuk a lezúduló vízeséseket .Pihenés után az Ötscher felső szakaszán folytatjuk ,ahol kb 1 km múlva érjük el a környék legszebb vízesését a 80 méter magas Mirafall vízesét . Inenn vissza fordulva , a menedékház utána egy szép tó mellett haladva elsétálunk Erlaufklause romantikus hegyi vasút megállóhelyig ,ahol a vonatra felszállva , vissza utazunk az autóbuszunkhoz Wienerbruckba . és vissza indulunk Győrbe .
Menetidő kb 4 óra , táv 10 km , szintemelkedés 250 m 


Hétfőre guggolós horgászversenyre és tekepartira ne ígérkezzetek el. Esetleg hason fekve nézőnek.

A túra 2016.04.30.-kán kerül megrendezésre, természetesen jó idő esetén.Rossz idő esetén kicsit eltoljuk . Várható költsége csak a busz költség és autópályadíj kérdése és létszám függő ! 
Indulás várhatóan 6.00.-kor a lovardából.
10 éven aluli gyerekekhez szülői felügyelet szükséges (persze vannak kivételek, ezt külön megbeszéljük)
Jelentkezni a létszám beteléséig lehet 3000,-Ft előleggel Schubkégel Krisztinánál 
06-70-6053927 vagy személyesen!