Szabadon idomító kurzus ( Tanuljuk meg a lovak nyelvét )

Szeretettel várunk Téged is a kurzuson, ha szeretnéd jobban megérteni a lovak viselkedését , jobban kommunikálnál velük, harmóniára törekszel ezekkel a fantasztikus állatokkal . Szeretnéd őket biztonságosabban kezelni , magabiztosan dolgozni velük .
Lovas tudás nem feltétel , kisebb gyerekeknek külön tartjuk a foglalkozást.
Mikor jelentkezz ?
- ha szeretnéd megismerni a lovak nyelvét
-ha szeretnél együtt gondolkodni lovaddal
- szeretnéd ismerni testbeszédüket, viselkedési formáikat , ménesbeli életmódjukat
- te és ő harmóniában , együtt a cél felé
A kurzus 4 alkalom / másfél óra , egymásra épülve .
Ezen a kurzuson Parelli módszerének alapjait szeretném megismertetni az érdeklődőkkel, melynek lényege ? és egyben sikere is ? abban rejlik, hogy a lovak egymás között használt jelzéseit, viselkedésformáit használja fel és alakítja ?emberivé?, vagyis ember által leutánozhatóvá.
Így könnyebben kerülhetünk egy hullámhosszra ezekkel a csodás állatokkal, hiszen nyilvánvaló: ha valakihez a saját anyanyelvén szólunk, akkor ért meg minket a legjobban.
A módszer segítségével nem csak felismerni és értelmezni tanuljuk meg a lovak testbeszédét, hanem magunk is elsajátíthatjuk azokat, hogy ?válaszolhassunk rájuk?, sőt, hogy ?beszélgetést kezdeményezhessünk? velük.
A szabadon idomító gyakorlatok során a ló és ember kapcsolatában kialakul a tisztelet és a bizalom. Ezek a harmonikus együttműködés alapjai, ahol nincs helye félelemnek vagy agressziónak.
A kezdő kurzuson az ún. Parelli-féle ?hét játékot? vesszük végig, amelyek során elsősorban földről dolgozunk a lóval, így megalapozva a későbbi, összetettebb feladatokat.
?Nincs korlátja annak, amit együtt tudtok csinálni, ha lovad a részeddé válik.? ? Pat Parelli
Jelentkezni emailben ( cercerus@gmail.com ) , vagy messengeren, illetve kedd-csütörtök-pénteken 14-18 óra között telefonon
( 20-5068838 )