Szolgáltatásaink

Bértartás

A jól meg szokott hozzáértéssel, és oda figyeléssel,vállaljuk lovak tartását, természetvédelmi területhez közel, csendes nyugodt környezetben Győrtől 5 km-re. Könnyen megközelíthető helyen .
Amit jelen pillanatban kínálunk:
A lovak nálunk egész nap karámban vannak, amik önitatóval ellátottak. Takarmányozás jó minőségű alapanyagokkal, részben saját, ellenőrzött helyről származik. Állandó szakképzett felügyelet van a lovak mellett, kovács, és ló specialista állatorvos biztosított. A bokszok nagyméretűek, a lovak kényelmesen el tudnak bennük feküdni, a padlójuk EU szabványnak megfelelően levezeti a nedvességet. Az istállók tágasak, ablakkal, jó szellőznek, biztosítják az egészséges levegőt! Minden nap teljes boksztakarítás van, és friss szalma kerül a lovak alá. Lovaink jól néznek ki, jó súlyban vannak, fényes a szőrük, kiegyensúlyozottak,energikusak .
Ha szükséges, tudunk vállalni mozgatást, be- és átlovaglást, elrontott makacs lovak idomítását, terep és több napos vándortúrák szervezését is, rajtengedélyvizsgára felkészítést, illetve ezekre a feladatokra a lovak tréningezését!
Minden kedves lótartót, illetve jövőbeli lótartót sok szeretettel várunk, családias, magas szakmai követelményekkel működő , minden szükséges hivatalos engedéllyel rendelkező lovardánkban!

Póni lovaglás

Póni lovaglás, kedves, gyermekszerető, nyugodt, vezetett pónilovakon.
Játék lóháton, karikákkal, labdákkal, miközben megismerkedsz a lovak világával.
A póni lovaglás alatt fejlődik az egyensúly, koordináció, erősödnek az izmok, miközben a gyermek jó levegőn van.

A ló közelsége jellemet formál, önállóságra nevel és felelősséget ébreszt.
Apunak, Anyunak:
A szakértők szerint nagyon jó hatással van a gyerekekre, akik könnyebben szocializálódnak a lovaglás hatására, illetve kommunikációs képességeik is észrevehetően javulnak. A nyugodtabb lelki állapot a koncentráció és a memória javulását eredményezi. Ez pedig közvetett úton, de határozottan javítja a mentális képességeket, tanulmányi eredményeket. 
Szeretettel várja a 3-6 éves gyerekeket, Vadóc és Szofi, a két kedves póniló és Kádi Regina pónilovas oktató.


Terápiás lovaglás

Fő tevékenységünk a terápiás lovagoltatás, amelyet szakképzet terapeuta végez!
Várjuk olyan gyerekek, felnőttek jelentkezését, akik a következő betegségcsoportok valamelyikében érintettek:

Neurológiai:

 • Születés körüli oxigénhiányos, agyvérzés utáni állapot -ICP-
 • Felnőttkori agyvérzés -STROKE- utáni állapot
 • Koponyasérülés utáni állapot
 • Központi idegrendszer gyulladásos tünetek:
 • sclerosis multiplex,meningitis-enchephalitis utáni állapot
 • Cerebellaris ataxia
 • DMP, Parkinson

Ortopédiai:

 • tartáshibák, hanyag tartás
 • Scheuermann kór

Pedagógia/pszichiátriai:

 • tanulás képesség zavara
 • beszédképesség zavara
 • figyelemzavarok
 • memória zavarok
 • szorongás, depresszió

Egyéb :

 • mozgástervezés-működés zavara
 • testséma értékelés zavara


Lovas oktatás

Lovas oktatás:
Némethy módszer szerint oktatunk, alapelvünk, a megfelelő stabil alapokra épülő, igényes, és magas szakmai elvárásoknak megfelelő, személyre szabott oktatás. Az alapok megtanulásánál, mindegy, hogy valaki hobbi lovas vagy versenyző lesz-e.

Egyformán stabil, jó üléssel kell rendelkeznie, hiszen építkezni csakis erős alapra lehetséges.
Nagyon fontosnak tartjuk a biztonságos lovaglás körülményeinek megteremtését, továbbá, hogy edzés végén jó élménnyel távozzon a vendég. Szem előtt tartjuk a fokozatosságot és minden lovas személyiségének, egyéni adottságainak figyelembevételét. Minden lovas fejleszthető, korra való tekintet nélkül. A lovaglás, a lovakkal töltött idő, mindig élménnyé kell, hogy váljon, ki kell, hogy szakítson a rohanó világ stresszes hétköznapjaiból és valami mást, valami felszabadító érzést kell, hogy nyújtson.

Az oktatás személyre szabott, nem nagyüzemi, és a teljes lótartást, ápolást, lóismeretet, szerszámozást, ló egészségügyet is felöleli.13 nagyon kedves, jól belovagolt, nyugodt, terep biztos, gyerek szerető lóval várjuk a kedves lovasokat. A lovaink között minden fajta és méret képviselteti magát.

Jól képzett, nagy tapasztalattal rendelkező, türelmes, gyermekközpontú oktatóink, szeretettel várnak Mindenkit! Nem lehet elég korán elkezdeni, és soha nem érdemes abbahagyni!